Večina zdravstvenih težav, ki vodijo v najpogostejše smrtne bolezni, je rešljivih z izboljšanjem prehrane.

 

»Srčne bolezni in kapi so prvi in tretji najpogostejši vzrok smrti. Sami lahko zmanjšamo tveganje dobljenih srčnih bolezni ali kapi z bolj zdravo in hranilno prehrano.«
Tretjino vseh rakavih obolenj lahko preprečimo z ustrezno prehrano in načinom življenja.

Da zaščitite svoje zdravje:


• Redno telovadite.
• Spijte 8-10 kozarcev vode na dan.
• Odločite se za pravilno prehrano.
• Zmanjšajte vnos maščob.
• Povečajte uporabo polnozrnatih živil, sadja in zelenjave.
• Pravilno pripravite hrano.

Narava dobavlja vsa ustrezna hranila, ki so potrebna za zdravje, a jih neprimerna priprava hrane lahko uniči!

Med neprimerno pripravo hrane sodi:
Lupljenje
Lupljenje odstrani dragocene vitamine in minerale, ki jih najdemo tik pod olupkom sadja in zelenjave.

Vretje
Vretje prenese dodatne minerale in vitamine iz hrane v vrelo vodo.

Odcejanje
Z odcejanjem zlijemo stran vitamine in minerale, ki so se izgubili pri vretju.
»Zdrava kuhinja ni samo izbira hrane, temveč tudi, kako hrano pripravimo.
 
Ali ste vedeli:
Jedi, ki jih pečemo brez maščob, so lažje prebavljive, imajo manj maščobe kot živila, ki jih pečemo na klasičen način z dodatkom maščob, poleg tega pa se izognemo škodljivim snovem, ki nastajajo pri pečenju ali praženju z dodatkom maščob. Meso, pripravljeno na tak način je okusnejše, lepše po izgledu ter večje od pečenega na maščobi. Pri praženju mesa na maščobi se le- ta zmanjša do 20%.

 

Posoda Carico®

Zdravje je naše največje bogastvo!
23-delni gospodinjski set:
S posodo Ultra Tech II se lahko poslovite od mastne, prekuhane in vitaminsko oslabele prehrane ter uživajte v neverjetno okusni, zdravi prehrani, ki vsebuje vse pomembne hranilne vrednosti.

Posoda Carico

9 plasti

Začne se z našo, 4-plastno osnovo, ki je izdelana iz debelega aluminijastega jedra, obdana s srebrnim agentom in zunanjo oblogo iz kirurškega nerjavečega jekla.

To hitro in enakomerno porazdeli toploto preko celotne dolžine dna in v samo 4 slojno termično jedro. Ta močan grelni prevodnik prenaša toploto enakomerno navzgor po stranicah ponve.

Narejeno je iz istega aluminija, vezanega z dvema plastema aluminijeve zlitine in nato obdan z dvema plastema kirurškega nerjavečega jekla. Nerjaveče kirurško jeklo daje dolgotrajen sijoč videz, medtem ko kuhate v najbolj sterilno čisti posodi, ki je na voljo.

»Ultra grip« ročaji

Naši edinstveni »Ultra grip« ročaji so ergonomsko oblikovani, dajejo udobje v obeh rokah, njihova odlika pa so nedrseči prijemi.

Ročaji so primerni za uporabo v pečici in imajo podaljšan ščitnik proti ognju, kar ščiti ročaje pred segrevanjem. Ultra Tech II pokrovi so oblikovani tako, da jih enostavno pospravimo in privarčujemo s prostorom.

Obrnjen pokrov lahko uporabite kot podlogo za posodo na vaši mizi.

Eksluzivni vodni zbiralnik

Naš eksluzivni vodni zbiralnik omogoča kondenziranje vode na pokrovu posode, ki se nato zbira v znanstveno zasnovanem vodnem zbiralniku.

To ustvari vakuumsko tesnjenje na paro, med tem ko se vaša hrana kuha v lastnem soku. Ključ te ekskluzivne in patentirane tehnologije je revolucionarni nadzorni in opozorilni ventil imenovan Ultra Temp.

Idealno orodje za zdrav način priprave… »Zažvižga, ko vas potrebuje in vam pove, kaj morate storiti!«